Comunicat de presa: Conferinta „Arhitectul, formator de opinie in societate”

Comunicat de presa: Conferinta „Arhitectul, formator de opinie in societate”

Conferintele Eruditio va invita luni, 12 iunie, la conferinta „Arhitectul, formator de opinie in societate”, organizata in parteneriat cu Uniunea Arhitectilor din Romania, Ordinul Arhitectilor din Romania si ARCUB. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 1500, la ARCUB – Hanul Gabroveni, str. Lipscani, nr. 84 – 90.

Va fi un dialog insolit despre arhitectura viitorului si viitorul arhitecturii, intre specialisti si comunitate, la care sunt invitati sa participe arhitecti, urbanisti, peisagisti, geografi, sociologi, psihologi, antropologi, specialisti de mediu, reprezentanti mass-media si ai organizatiilor neguvernamentale, autoritati si cetateni preocupati de cresterea calitatii vietii, imbunatatirea conditiilor de locuit ori de conservarea patrimoniului arhitectural.

Printre invitati se numara Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucuresti, arh. Tomnita Florescu, Viceprimarul Municipiului Bucuresti, arh. Ileana Tureanu, Presedinte Uniunii Arhitectilor din Romania, arh. Serban Tiganas, Presedinte Ordinului Arhitectilor din Romania, arh. Dorin Stefan, arh. Romeo Belea, Vlad Oprea, Primarul Orasului Sinaia, Adrian Majuru, Directorul Muzeului Municipiului Bucuresti, Varujan Pambuccian, Teodor Frolu, General Manager DC Communication, arh. Georgeta Gabrea, prof. dr. ing. Florin Munteanu, arh. Dan Manea. Vor fi aduse in discutie subiecte precum impactul pe care il are arhitectura in dezvoltarea durabila a unui oras si in calitatea vietii locuitorilor sai, legatura dintre viziunea existenta in arhitectura si felul in care este de asteptat sa se schimbe nevoile comunitatii careia i se adreseaza, cele mai bune si cele mai putin fericite practici in comunicarea sectoriala etc. Totodata, vor fi prezentate cateva studii de caz prin prisma efectelor inregistrate de proiectele unor arhitecti sau ale unor organizatii – „Sinaia, Orasul Elitelor”, arh. Dan Manea, o carte ambasador, ARCEN, Nod Makerspace etc.

Prima editie a conferintei „Arhitectul, formator de opinie in societate” este totodata prilejul cu care se va lansa platforma online conferinteleeruditio.ro, dedicata celor mai bune practici in arhitectura si design, platforma in care va invitam sa inscrieti proiecte de arhitectura care, incepand cu cea de-a doua editie, vor fi jurizate si premiate pe criterii si de catre un juriu care vor fi anuntate in cadrul evenimentului.

Cei interesati sunt invitati sa isi achizitioneze biletul de intrare pe site-ul www.conferinteleeruditio.ro sau direct la eveniment. Costul unui bilet este de 45 de lei si de 15 lei pentru studenti si pensionari. Pentru reprezentantii mass-media participarea este gratuita.

Mai multe informatii despre agenda evenimentului, temele de discutie si invitatii speciali gasiti pe site-ul www.conferinteleeruditio.ro.

Nota pentru editori:

Pentru mai multe informatii va rugam sa nu ezitati sa ne contactati la oricare dintre coordonatele urmatoare. Persoana de contact: IOANA ALEXANDRU, e-mail: ioana@bluemasters.ro sau office@bluemasters.ro, tel. fix: 021.410.60.88, mobil: 0727/436.609.

 

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi divulgata. Toate campurile sunt obligatorii. * este un camp obligatoriu.